17 Şubat 2017 Cuma

Kalıcı makyaja bakış açımız...
bir kadının en güzel makyajı gülümsemesidir...
Bu denli doğallığa doğala en yakın makyaj gider,kalıcı makyaj deyince akla ilk gelen klasik makyaj yapılmış gibi yapay duran doğal durmayan bir yüz.
gerçekte yapılan işlem ön yargılardan cok daha farklıdır.göz üstüne çekilen ince bir eyeliner sizi doğal ve güzel gösterecektir.ben genelde kalıcı makyaj danışanlarıma bunu öneririm.çünkü sıkılmazsınız.düzgün çekilmiş bir hattı istediğiniz kalınlığa kendinizde getirebilirsiniz.fakat kalın yapılmış bir eyeliner işlemini inceltemezsiniz.
bu konuda uzman olan kalıcı makyaj uzmanları sizi bu konuda uyaracaktır.eğer uyarmıyorlarsa sizin bu konuda biraz bilgi sahibi olmanızda fayda var.sonuçta her aynaya baktıgınızda kendinizi mutlu ve bakımlı hissetmeniz gerekiyor.
farkettiyseniz bakımlı dedim makyajlı değil.amaç makyaj ı  doğala en uygun şekilde ve renklerle yapmak olmalıdır.belli belirsiz dudak kontürü dudak rengine yakın tonlarda olmalıdır.daha sonra üzerine istediğiniz makyajı yapın.önemli olan makyajsız da doğal güzel ve bakımlı durabilmek.
Kaş içinde bir çok soruyla karşılaşıyorum insanlar genelde yanlış birsey yapmaktan ve bunu sonucunda pişman olmaktan korkuyorlar,bu çok doğaldır.bir şeyi yapmadan önce o konu hakkında biraz bilgi sahibi olmanız şart bu yüzden elimden geldiğince sorulara cevap vermeye çalısıyorum.
fakat cok fazla  kafaları karıstırmamak gerek çünkü  çok fazla bilgi var ve çoğu uzmanların kendi kalıcı makyaj yapma tarzları var,iş böle olunca  yapılan sonuclarda farklı olucaktır.kısaca size önerim.seçtiğiniz uzmanın öncesi ve sonrası işlerine bakmanız.mümkünse bunların video olmasına özen gösterınız.
prova işin en önemli kısmıdır.olmazsa olmazıdır.fakat buna katılan veya katılmayan uzmanlar olabilir.en azından benım tanıdıgım bır kaç uzman bunun zaman kaybından başka bırsey olmadıgını bana söylemişlerdi.fakat ben böyle düşünmüyorum,bir kaşın simetri bir şekilde yüzünüze tam oturmasını görmek amaçlı çizilmesi gerekir.ve bunu görmekte sizin en doğal hakkınız.sonradan begenmedıgınız taraflarını düzeltme şansınız olur.tamamen kaşlarınızda bir değişiklik istiyorsanız örneğin,düz bir kaşı kavisli bir hale getirmek istiyorsanız,nasıl durup durmayacagını,yakısıp yakısmadıgını,yüzünüze uygun olup olmadıgını,önceden prova yapmanız bence önemli.
ve lütfen aceleci davranmayın.acele her işi yaptırabilirsiniz belki,ama konu kalıcı makyaj olunca biraz durup düşünün ne kadar zamanınızı ayırırsanız o kadar iyi iş çıkar.ve güzelliğin acelesi olmaz.işlem en az bir saatten fazla sürer.kendinize zaman ayırın..

zehra.orhan.kiran@gmail.com